Collega aan het woord: Petra Brinksma

10-10-2022

We stelden vijf vragen aan Petra Brinksma. Sinds 1 juni werkt ze via ons bij de gemeente Heerenveen als administratief medewerker VTH. Tijd om haar beter te leren kennen!

Petra, wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Als ik zelf niet zo goed weet wat ik wil, vraag ik wel eens om advies. Maar als ik dat dan krijg, gaat het bij mij kriebelen. Advies is voor mij een soort van spiegel omdat ik zo ontdek wat ik wel en niet wil. En dan volgt het antwoord vaak vanzelf wel.

Om een voorbeeld te noemen: ik wilde heel graag kinderen. Dertien jaar lang ben ik daar mee bezig geweest. Samen met mijn partner heb ik van alles geprobeerd. Van IVF tot operaties, in binnen- en buitenland. In dat proces heb ik me heel eenzaam gevoeld, ik kon mijn verhaal niet kwijt. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend voor iedereen, maar dat is niets waar je het over hebt bij de koffieautomaat. Daarom ben ik gaan praten met een maatschappelijk werker. Hij gaf mij het advies om het verdriet bij mezelf te houden. Toen ik dat hoorde, merkte ik aan mezelf dat ik dat niet wilde. Ik heb toen mijn verhaal gaan delen op Instagram, via het account peetjemoodig. En daar is zoveel moois uitgekomen: ik ben geïnterviewd door een vrouwenblad, heb veel lotgenoten leren kennen en ben een boek aan het schrijven.

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?
Dat moet jaren geleden zijn geweest, aan het einde van de vakantie op Kreta. We waren op het vliegveld, hadden vreselijke vertraging en ik moest heel nodig naar de wc. Snel dus naar de toiletten maar het was daar zo goor. Ik moest zo nodig plassen dat ik dacht, ogen dicht en gewoon gaan met die banaan. Dus dat deed ik. Eenmaal weer buiten merkte ik dat ik een hele rits wc papier meesleepte aan mijn schoen, oeps… Ik heb het snel weggehaald en liep vervolgens heel nonchalant verder door de vertrekhal.

Waar ben je het meest trots op?
Mijn doorzettingsvermogen. En ik ben best wel trots dat ik mijn eigen weg durf te gaan. Omdat ik het wil, niet omdat iemand anders het van mij vraagt.

Welke belangrijke keuze heb je recent gemaakt?
Dat ik na 16 jaar mijn vast contract heb opgezegd en via Recruitmenthuis aan de slag ben gegaan.

Wat heb je onlangs nog geleerd?
Dat je op gevoel en intuïtie moet afgaan, dat brengt de mooiste dingen. En het komt altijd wel goed. Dat was ook zo bij Recruitmenthuis. Ik had op LinkedIn aangegeven dat ik beschikbaar was voor een nieuwe uitdaging. Dan krijg je veel berichten van recruiters. Het berichtje van Recruitmenthuis viel op, daar kreeg ik een goed gevoel bij. Toen dacht ik: daar ga ik op in. Dat was wel spannend, zo’n nieuwe stap en achterlaten wat 16 jaar zo vertrouwd was. Maar ik heb er geen spijt van – de basis bij Recruitmenthuis is goed en alles is bespreekbaar. Dus ik ben heel blij met waar ik nu sta!